ריחות והקשר שלהם לעולם שלנו
מאמר עדכני בתחום הריח והקשר שלו לפסיכולוגיה הוא "The Psychological Impact of Fragrance" שפורסם במגזין עסקי וטכנולוגי בשם Forbes ב-2021. המאמר מדבר על כיצד הריח יכול להשפיע על הקשר שלנו לעולם ולאנשים אחרים וכן על מצב הרוח והרגשות שלנו.
המאמר מציג תובנות מספר חקרים שערכו את ההשפעה של ריחות על הפסיכולוגיה האנושית. למשל, חקרים מראים כי ריחות פרחים ופירות יכולים לגרום לכך שאנשים ירגישו יותר עצמאיים ופחות מתוסכלים, וריחות מסוימים יכולים לגרום לכך שאנשים ירגישו פחות חסרי מעצורים ומתייצבים יותר במצבי רגש.
המאמר מדגים גם את השימוש בריחות במגוון תחומי החיים, כמו פרסום, מסחר, טיפוח ורפואה. הוא מציע גם טיפים לשימוש נכון בריחות כדי ליצור אפקטים פסיכולוגיים חיוביים על חיי היום יום ועל חוויות המשתמשים במוצרים הריחניים.
הקשר של ריחות והתנ"ך
בתנ"ך, הריח מזוהה עם מצבי רוח, נפש וקדושה. הריח נזכר בתנ"ך בקשר למסעות ולמקומות קדושים, כגון בקרבן ובמשחה של הכהנים, בקטורת המוקטרת במקדש ובסמים המשמשים לקדושה.
התנ"ך מצייר את הריח כאופן להתקרב לאלוהים ולחזק את הקשר בינו לבין האדם. לכן, הריח נחשב למשהו קדוש ומיוחד, ולכן השימוש בו נקשר לחגים ולאירועים דתיים.
בנוסף, התנ"ך מתאר את הריח גם כסמל לנשמה ולחיי האדם. למשל, ריח הזבל והמפגרים מסמלים את החיים הזדוניים והמתורגשים, ולעומתם, ריח הצמחים והתבן מסמלים חיים מבורכים ושלווים.
בסיכום, התנ"ך מציג את הריח כאופן להתקרב לאלוהים, כסמל לנשמה ולחיי האדם וכמשהו קדוש ומיוחד.